Be an Enterpreneur 2014 a IES Montsià, Institut de Tecnificació i Col·legi Sagrat Cor

L’Ajuntament d’Amposta per mig del servei d’assessorament a empreses i emprenedors, Amposta Empresa,  impartiexen a l’IES Montsià, a l’Institut de Tecnificació, i al Col·legi sagrat Cor durant el present curs 2013-2014  impartir 7 cursos  del programa Be an Enterpreneur ( Emprenedors a les escoles).

beenterpreneur_2014

Durant el mes de juny s’han presentat al públic els darrers 4 programes dels projectes realitzats pels alumnes dels dos cursos de 3er d’ESO de l’Institut de Tecnificació, i els dels dos cursos de 3er d’ESO del Col·legi Sagrat Cor, que han rebut formació en emprenedoria dins el programa “Be an Enterpreneur”.

Els projectes presentats, varen ser extraordinaris, sobretot per la seva desbordant originalitat, imaginació i l’ús actiu de les noves tecnologies en tots ells.

fee_sagratcor_2014

Cal recordar, que els programa en dos anys d’aplicació a Amposta ha crescut de forma important a la nostra ciutat, passant de dos programes el curs 2012 a cinc programes el curs 2013, i a set programes el 2014, preveient ampliar l’oferta formativa del programa durant els propers cursos lectius.

La Fundació Escola Emprenedors, és una fundació creada per emprenedors l’any 2007 que promou, entre altres accions, l’esperit emprenedor entre els estudiants, el seu programa “Be an enterpreneur”, ensenya als estudiants a pensar de forma innovadora i creativa, fomenta l’autoestima dels estudiants, a treballar en equip, desenvolupar activitats d’expressió oral i comunicació en públic, desenvolupar capacitats de gestió i lideratge d’un projecte, la resolució de problemes, a acceptar i compatir les crítiques, aprendre a pensar de forma global i internacional.

El fil conductor del programa és basa, en la creació disseny i desenvolupament complert per part dels alumnes d’un Project Plan, tant sigui creant una nova companyia, un nou producte o un projecte d’emprenedoria social, i es finalitza el programa amb una presentació pública formal del projecte, davant pares, professors i convidats, que han confeccionat els estudiants amb suport powerpoint i expressió oral davant el públic. El programa incorpora la intervenció d’emprenedors externs que expliquen la seva experiència emprenedora als estudiants.

La Fundació Escola Emprenedors està aplicant el programa “Be an enterpreneur” a més de 60 centres d’ensenyament de Catalunya, i ha impulsat el concurs de projectes d’estudiants “Start Up School”. Més de 7.000 estudiants de tota Catalunya ja han rebut la formació del  programa “Be an enterpreneur” obtenint excel·lents resultats pràctics en la formació dels estudiants, programa que conta amb el suport del departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament d’Amposta per mig de del servei Amposta Empresa ha apostat per continuar liderant el projecte emprenedor a les escoles del territori. Amposta va ser la primera població de les comarques de Tarragona on es va impartir aquest programa i ha conmtinuat aplicant-lo per tercer any consecutiu, arribant a presentar dos projectes de l’IEAS Montsià al concurs “Aula Emprèn”, el passat mes de Març a Barcelona.