#FAME11

Al l’any 2011 arranca el Fòrum Amposta Empresa.

Baixa la revista del fòrum 2011

cartell2011A la seva presentació, Manel Ferré va explicar que aquest Fòrum vol ser un referent dins del món de l’empresa a les Terres de l’Ebre i volem iniciar-lo amb una temàtica d’actualitat com és l’emprenedoria.

Hem pensat en un format dinàmic i àgil amb experiències emprenedores que ens són properes ja que els 2 primers ponents són de les Terres de l’Eble. Marc Vidal serà l’encarregat de cloure la Jornada amb una de les seves exposicions magistrals i d’un alt nivell des del punt de vista de la Nova Economia (Noves formes econòmiques i de negoci emergents dins d’una economia basada en el coneixement)

El primer, David Sanz veí d’Alcanar fa 20 anys va obrir el cibercafè més gran de la província de Tarragona. Amb 21 anys va crear per internet un directori per promocionar el comerç local d’Alcanar. Sempre ha estat rodejat de les noves tecnologies, ha creat i treballat en empreses d’organització d’events i de community manager.  Durant 10 anys ha estat responsable directe a una Assessoria d’Empreses. Ha estat seleccionat per a participar en 12 Campus Party a la ciutat de València, 1 a Brasil i 1 a Europa. Un dels seus èxits més recents com a emprenedor va ser al 2011 on va estar seleccionat per a una incubadora de “Startups” de València per muntar una empresa de màrqueting mòbil. Aquest projecte va rebre un important finançament per part de 2 fons d’inversió, un de València i l’altre de Barcelona. Actualment està creant nous projectes i ajudant a emprenedors en la fase inicial de creació de l’empresa. Ell mateix es defineix com a creative business, creador de negocis.

La segona experiència emprenedora ens ve de la ma de Joan Estellé, veí d’Amposta, que al seus 16 anys va crear juntament amb el seu germà i el seu pare la primera empresa. Va estar compaginant el treball amb els estudis de psicologia.  Ha realitzat postgraus de Negociació de Conflictes, Direcció de Recursos Humans i Gestió de les relacions laborals.Va formar part de l’equip directiu de la Lear, 25 anys com a cap de Recursos HUmans. Amb el seu germà crea Estellé Mobles al 1990 i 2 anys més tard Estellé parquet. Ubicada al POlígon de les Tosses, opera a tot el territori nacional amb obres emblemàtiques com l’Hotel Casa Fuster*****, l’Hotel OMM*****, franquícies BEEP, YOIGO entre altres. Actualment s’ha internacionalitzat a França i Portugal via on-line i amb una nova botiga a Casablanca (Marroc). Ha estat guardonat amb diversos premis a la Qualitat. L’empresa aplica una gestió socialment responsable que li dóna valor afegit al producte a les persones que hi treballen i a la pròpia organització.

 

I per finalitzar un ponent de luxe que ja va estar fa dos anys a Amposta a una Jornada Empresarial i que ha volgut repetir amb la ponència “The crisis is over” cap a una nova hipersocietat”. Marc Vidal a qui li agraïm que ens hagi fet un lloc a la seva agenda, és analista econòmic especialitzat en la NOva Economia, consultor en modernització de companyies i internacionalització d’empreses. Segons ell la crisis ja ha finalitzat  a la majoria dels països i el que vivim ara és una altra etapa, un procés que ens porta cap a un nou model econòmic.

Ha estat seleccionat com a una de les 10 persones més influents d’Internet a Espanya. Ha fundat 5 empreses en els últims 5 anys a Amèrica i Europa. Actualment impulsa 5 projectes que van des de l’Assessoria financera a la creació d’aplicacions per a invidents, passant per serveis logístics, energètics o de gestió esportiva. Des de fa 2 anys té una companyia a EEUU, concretament a Boston, vinculada a la gestió de comunitats intel·ligents i mòbils anomenada SIT 2SIT. És expert en xarxes socials i ha dirigit campanyes institucionals, empresarials i electorals en diversos països. Col·labora en mitjans de comunicacions, caracteritzant-se per la seva gran intuició i visió global de l’actualitat socioeconòmica. Escriptor de llibres com “crònica de una crisis anunciada”, “Contra la cultura del subsidio”i actualment prepara l’edició d’un llibre sobre els valors de l’emprenedoria.