#FAME12

El 4 de desembre de 2012 va tenir lloc el Fòrum Experiències Emprenedores amb l’exposició de 3 projectes de les Terres de l’Ebre:

Baixa la revista del Fòrum 2012

cartell forum12Deltasolucions, un projecte que va sorgir arran la manca d’oportunitats que el mercat laboral els oferia, fent-se realitat en una tenda online de productes informàtics i electrònica de consum, a més d’un servei de formació i orientació a persones i a empreses en el camp de les xarxes socials, les noves tecnologies i el desenvolupament d’aplicacions.

Cultiva tu fe una idea sorgida d’un grup d’amics  que creuen que, tot i la crisi, hi queda un espai per a les bones idees. Van crear unes caixes concebudes com un regal que contenen Terra de Nazaret i llavors de plantes bíbliques de Jerusalem. Aquest producte es ven online i a floristeries, ja estan pensant en internacionalitzar el producte.

Avatars Academy, dos germans profundament lligats a l’esport d’elit i que han fet una professió de la seva passió per l’esport, impulsa la formació integral dels nens donant-los els recursos necessaris per al seu creixement esportiu i emocional, difonent actituds com l’esperit de sacrifici, l’acceptació per igual de la victòria i la derrota, el treball en equip, la presa de decisions en moments de pressió, etc.

I finalment va tancar el Fòrum, Sergio Fernández, jove emprenedor, coach i periodista de Madrid que, després de patir una profunda crisi en el seu negoci, el va obligar a preguntar què és el que estava fent malament i després de llegir molts llibres i parlar amb molts emprenedors va decidir escriure Vivir sin jefe, llibre dirigit a emprenedors, reflexionant sobre els errors més comuns que cometen. A partir d’aquí, es dedica a difondre l’emprenedoria des d’una perspectiva de positivisme, de creixement personal, de creativitat i innovació empresarial. Molts dels twitts de les persones assistents al Fòrum donaven les claus per emprendre amb èxit tal com Sergio anava explicant. Us en donem alguns:

Hem passat dels capitalisme al TALENTISME. En aquest món només pots viure del teu talent. El coneixes?

Hobby+problema=OPORTUNITAT DE NEGOCI

Crea un producte que sigui GUAU!! Guay no és suficient!!

Anem cap a un món d’ULTRAESPECIALTITZACIÓ

COMPROMÍS AL 100% amb el teu projecte, menys no val

Si SOLUCIONES un problema a algú, aquest està disposat a pagar

La finalitat del Fòrum és difondre l’emprenedoria a partir de les experiències dels ponents, transmetre que emprendre un projecte no és fàcil, però de vegades és la última sortida, més enllà de l’èxit o del fracàs i que dels errors forçosament s’ha d’aprendre i són inherents al propi èxit. L’esforç, el sacrifici, el valor de l’aprenentatge, la responsabilitat social, la no dependència de subsidis. Valorar el resultat final acompanyat del sacrifici són valors  que en aquest Fòrum s’han explicat.

El Fòrum que esta organitzat per la Regidoria d’Indústria i Empresa i per PIMEC, no hagués estat possible sense la col·laboració de les empreses privades d’Amposta: Estellé parquet, APG-Empren, Càmara Arrossera del Montsià, Insernet, BIOMA facilities, Carburants del Montsià, MGS Assegurances, Finques Marivent, El Taller. Artesania floral, UT VIS, e-Tecniled’s