Eva Forcadell i Pasqual Almudeve porten Memoryteca al #FAME16

 

memoryteca

Els creadors de Memoryteca són Eva Forcadell i Pasqual Almudeve, una neuropsicòloga i un advocat que, preocupats per millorar les capacitats cognitives del seus 4 fills, i en especial per millorar les capacitats cognitives  i d’aprenentatge d’un d’ells que va ser diagnosticat amb TDA i dislèxia,  van descobrir com alguns jocs i recursos seleccionats, classificats adequadament i adaptats permetien aconseguir millorar les capacitats d’aprenentatge dels seus fills.

Van adonar-se que aquesta idea i el mètode d’aprenentatge que han desenvolupat podien ser aplicables i beneficiar a tots els nens i nenes, i en especial per als que pateixen alguna dificultat d’aprenentatge, però també extensible a persones de qualsevol edat preocupades per mantenir uns hàbits intel·lectuals saludables o com a eina i recurs de rehabilitació en aquelles persones afectades per una malaltia neurològica.

Memoryteca basa el seu projecte en :

-Els beneficis de l’estimulació precoç

-El neuroaprenentatge

-La teoria de la reserva cognitiva i la neuroplasticitat cerebral

-L’aprenentatge basat en jocs ( game based learning)

Per aquests motius van incorporar al projecte a un equip de professionals de la neuroestimulació i el neuroapenentatge que busca, analitza i classifica els millors jocs i recursos per tot món  als que els hi atorguen un segell d’estimulació cognitiva propi i acompanyen amb una sèrie d’estratègies pròpies de joc. Aquests jocs i recursos els ofereixen a la seva shop online www.memoryteca.com, des de la que han arribat a vendre a tot el món i que també es poden trobar en espais memoryteca en botigues i centres professionals de moltes ciutats i capitals tant a Catalunya com a l’Estat.

La creativitat i la innovació és una de les principals virtuts de l’equip de professionals de memoryteca i recentment han desenvolupat i creat un mètode original i únic d’aprenentatge basat en jocs  que s’ha incorporat a dos programes que  acaben de treure recentment al mercat:

-Un dirigit a escoles i en concret per a les línies d’infantil i primària

-Un segon programa dirigit a pares i mares que desitgen estimular als seus fills i crear més i millors connexions cerebrals per a millorar el seu aprenentatge.

Aquest projecte innovador i original nascut a les Terres de l’Ebre no ha passat desapercebut per a molts mitjans de comunicació que s’han fet ressò d’aquest interessant projecte emprenedor i també ho han fet molts mitjans especialitzats dins del sector de l’ensenyament i del món professional.

Ells estan absolutament convençuts i han demostrat que amb un mètode d’aprenentatge adequat i individualitzat per a cada necessitat que motivi, aporti diversió i emocions, totes les nenes i nens poden arribar a ser brillants, per això memoryteca s’ha convertit en un projecte molt utilitzat i recomanat tant per mestres, escoles, òptiques amb centres de teràpia visual infantil, centres professionals de logopedes, psicòlegs, neuropsicòlegs, psicopedagogs i departaments de neuroestimulació d’hospitals i associacions, però també molt utilitzat per pares i mares que desitgen millorar les capacitats del seus fills.

L’equip de memoryteca també ha format part de la investigació duta a terme en diversos hospitals de Catalunya amb el projecte “Juguemos”, projecte guanyador de la beca d’investigació atorgat l’any 2015 per la fundació Dr. Ferran, sobre estimulació cognitiva mitjançant jocs.

 

Facebook: memoryteca

Twitter: @memoryteca

Instagram: memoryteca

Google+:Memoryteca

Web: www.memoryteca.com

.