Càpsula II cru3d – Makers #FAME20CRU3DMAKERS

Data: Dilluns, 16 de novembre a les 19:00h

El meu nom és Jordi Giner García, soc d’Amposta i estic Graduat en Belles Arts amb el Minor de noves tecnologies a la UPV EHU.

Actualment sóc tècnic en educació artística i director de l’empresa d’impressió 3D i noves tecnologies Cru3d, on desenvolupo diversos projectes en el sector industrial, la societat i el món cultural.

Soc un artista que utilitza moltes de les eines més punteres de l’Indústria 4.0 com ara impressió 3d, electrònica i programació. Dintre de la meva trajectòria, destaca la recerca de residus plàstics com a matèria prima i la consciència sobre el reciclatge en vers la societat. Tinc molt present en la meva feina els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) concretament del 7 al 12.

He fet de la meva afició (desmuntar objectes per tornar-los a muntar ja des de petit) la meva professió. Porto en en el meu ADN la filosofia maker Do it Yourself (DIY): perquè ho haig de comprar, si ho puc fabricar jo mateix. El meu magatzem està ple d’impressores 3 D i tot tipus d’estris que em permeten fabricar el que vull, perquè tot es pot fabricar.

Vaig participar activament dins la comunitat maker de les Terres de l’Ebre que, de forma totalment altruista, va produir i distribuir les pantalles protectores i altres objectes per a la protecció del personal dels hospitals de les Terres de l’Ebre, davant la situació de crisi sanitària de la COVID-19. Una experiència que em va donar molta satisfacció a nivell personal.

Entre meus treballs com a artista, he exposat a «Ebrergent 2019» que va tenir lloc al Centre d’Art «Lo Pati» amb l’obra «Listen to your heart», una instal·lació sonora que es nodreix dels biomarcadors de l’ésser humà tals com la freqüència cardíaca, la temperatura corporal i el nivell d’oxigen en sang per crear, a partir d’una plataforma interactiva a temps real, un paisatge sonor. Una obra lligada a l’aplicació de les noves tecnologies, la investigació artística i el Bio-hacking.

Un altre treball exposat al 2016 va ser «Jaula invisible», un projecte d’investigació sonora i audiovisual amb esfera hologràfica i noves tecnologies associades a sensors de geo posicionament i mapping 3D i que va tenir lloc dins del «Laboratorio KLEM» un projecte internacional basat en la investigació i creació electroacústica Ciencia&Arte.

Involucrat al 100% en les noves tecnologies i amb un perfil multidisciplinar, sempre estic obert a nous reptes i disposat a seguir evolucionant.

Xarxes socials

linkedin (Jordi Giner García)

IG (cru3dshop)

IG (snoopsyyo)