Surtdecasa.cat al FAME18

surtdecasa.cat al #FAME18

Surtdecasa.cat és un projecte que neix amb la intenció de plantejar un projecte periodístic que doni valor a l’activitat cultural de les Terres de l’Ebre aprofitant el naixement de les noves tecnologies i la possibilitat de fer un mitjà de comunicació digital. Surtdecasa.cat es converteix ben aviat en un referent com a mitjà digital al mateix temps que esdevé un agent clau en la dinamització social i cultural. Dos anys després del seu naixement, el sorgiment de l’edició territorial Surtdecasa Penedès desencadenarà un procés d’expansió amb diverses capçaleres territorials, fins arribar a un màxim de vuit en diferents punts de la geografia catalana.

Pel que fa a l’evolució humana del projecte, Surtdecasa.cat ha sabut integrar les aptituds i els coneixements de cada membre de l’organització mantenint un equilibri entre les necessitats del projecte i les dels seus impulsors. Considerem, per tant, que l’evolució del projecte, més que la culminació d’un pla empresarial és un viatge que sempre ha anat sumant maduresa.

Com a projecte periodístic i cultural, Surtdecasa.cat ha afavorit el treball horitzontal, el respecte a les persones i a l’entorn. Per això, l’any 2016 recull tots aquests valors fundacionals per convertir-se en cooperativa, una entitat jurídica que s’adapta al funcionament natural del projecte i que permet entrar a formar part de tota la xarxa de l’economia social.

En definitiva, Surtdecasa.cat entén la cultura com un element de transformació social i aposta per la proximitat a l’hora de donar veu a totes aquelles persones i projectes que contribueixen a mantenir viu el país. És un mitjà de comunicació que aposta per enfortir les comunitats culturals locals i un altaveu per mobilitzar coneixement també des de les perifèries.

Podeu consultar el seu web surtdecasa.cat o les xarxes socials: