Càpsula I VAG #FAME20VAG

Data: Diumenge, 15 de novembre a les 19:00h

 

 

Tot va començar amb la inquietud de 3 emprenedors Valentí Garcia, Joan Garcia i David Romaní que, a l’Espai Kowo, un centre coworking a Amposta , ens vam posar mans a l’obra per engegar el VAG, veient una necessitat al territori, al país i a la indústria d’un projecte com el Video Art Game. Poc després es van sumar a nivell executiu Sandra Mora, Míriam Torres i Jordi Giner, així com col·laboradors i voluntaris que van fer que el projecte es convertís en una realitat, fins a tal punt que vam aconseguir que vingués des de Nova York el primer arqueòleg digital al mon, el Dr. Andrew Reinhard, qui va explicar la seva experiència en les excavacions sobre la llegenda d’Atari (es pot veure al documental “Atari Game Over”)

El projecte Video Art Game, un projecte global que s’inicia mitjançant el VAG Experience, vol donar a conèixer, potenciar i reivindicar el talent i la creativitat de les Terres de l’Ebre i cridar l’atenció de les persones de fora, per poder fer realitat a llarg termini un Hub digital a Amposta envers aquest mon dels videojocs, que potenciï el territori, així com també la vessant cultural i educativa d’aquesta potent indústria digital, que emmarca tants sectors i professionals, des de l’oci a l’empresa i el dia a dia amb la gamificació.

El VAG Experience, que va tenir lloc el 3 i 4 d’octubre del 2019, va ser un esdeveniment amb exposicions al Museu de les Terres de l’Ebre (mostrant l’evolució de la indústria a través de les video-consoles domèstiques, l’evolució dels videojocs a nivell gràfic, musical i de jugabilitat i mostrant dones que han sigut un referent en aquesta indústria, des de programadores a compositores musicals) taules rodones on van participar prestigioses periodistes com Mariola Dinarès o Gina Tost, així com l’artista Alba G. Corral o la jove programadora ampostina Anna Noé, actes educatius i tallers amb introducció a la programació, a efectes FX musicals, introducció al 3D o a la realització de màquines d’arcade, xerrades i conferències des de la de l’Andrew Reinhard, de l’escriptor Daniel G. Raso, l’empresari Gerard Fernàndez d’OMNIDRONE, o Josep Piñol i Josep Adell creadors de Belly Run. Van participar joves talents de Playstation del joc SyZyGi (Edgar Acosta i Janire Iparraguire), el productor musical Jesús Pelendreu, el maker Joan Buera, o Paco Rocha, artista conceptual i 3D que ha treballat entre altres per “Black Mirror” de NETFLIX o “El increíble mundo de Gumball”.

I com a traca final va tenir lloc un concert simfònic, del premiat videojoc GRIS, a càrrec de la Societat Musical La Lira Ampostina, dirigida pel Director Octavi Ruiz, on el músic ampostí Tomás Simón va fer els arranjaments musicals. Un espectacle de llum, música i colors retransmès en directe per la xarxa de TV’s locals de tot Catalunya.Amb el VAG volem oferir una nova cara de la indústria de l’entreteniment, mostrant tot allò que hi ha al darrera d’un videojoc o de la gamificació. Es visualitza tot el que pot comportar aquesta indústria pel territori, per dinamitzar i atreure el talent i la creativitat, mostrem el fet artístic, els artistes al darrera, els dissenyadors, els programadors, els compositors musicals, els guionistes, la potencialitat del màrqueting, la psicologia del joc, l’educació i la gamificació. Això es treballa amb un acte anual (que aquest 2020 s’ha postposat per la covid-19) i actes durant l’any a les escoles i instituts amb xerrades i col·laboracions amb centres educatius de les Terres de l’Ebre, administracions, ajuntaments com el d’Amposta, preparacions de hackatons, tallers dirigits a nens i nenes com el de Girlsgonna el passat Nadal al Museu d’Amposta, o estades com el VAG Kids l’estiu 2020 a ESARDI.


El VAG Experience, que va reunir prop de 1500 persones entre participants i assistents de tot el territori català interessades en aquesta indústria i cultura de l’art digital, va obtenir el ressò mediàtic esperat a nivell de ràdio, televisió, xarxes i publicacions especialitzades.

Cultura, educació, art, professionalització, treball, inquietud, startups, creativitat i talent, serien les paraules d’allò que vol ser el VAG.

Xarxes socials

Facebook VAG

Web

www.vag.cat