Xavier Verdaguer al #FAME15

Xavier Verdaguer és un emprenedor en sèrie de Barcelona que en els últims 15 anys ha creat varies empreses d’Innovació tecnològica. Xavier és Enginyer Informàtic i Arquitecte Tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya i amb estudis d’alta direcció a la Stanford Universtiy (Califòrnia). Xavier va començar la seva trajectòria professional com a Director d’Informàtica del Consulting Taller d’Enginyeries, SA i amb 25 anys va iniciar la seva carrera com a emprenedor en serie.

Xavier Verdaguer

Al 1997, amb 25 anys, fundà la seva primera empresa que sota les marques TMT Factory iBCN Media ofereix serveis d’Enginyeria de Software i Comunicació Multimèdia. Xavier fou Director General de TMT Factory durant 11 anys. En aquesta etapa, Xavier va superar la crisi del sector tecnològic del 2001, va situarTMT Factory a nivell internacional amb 50 treballadors i va treballar per a clients com Gas Natural, Deutsche Bank, Barceló Hoteles o JCDecaux. Xavier va cedir el càrrec de Director General al seu soci Daniel Urruchua a l’abril del 2009, poc després de l’entrada en l’accionariat del fons Sequoia PWM en una operació d’inversió de 7,4 milions d’Euros.

Alguns projectes liderats per Xavier Verdaguer també han obtingut reconeixements com el Premi “Möbius” a la millor producció multimèdia espanyola del 1999 i, a l’any 2005, el Premi “Barcelona d’ofici emprenedora” a la cooperació empresarial pel desenvolupament junt amb l’empresa Fundició Dúctil Benito de Smartpoint, un innovador canal d’informació ciutadana a través de pantalles a la via pública.

En l’actualitat, Xavier Verdaguer viu a Palo Alto (Califòrnia) on va fundar al 2010 Innovalley una empresa que desenvolupa roba intel·ligent fusionant creativitat de Barcelona amb tecnologia americana d’última generació. Innovalley té en el seu accionariat a l’enginyeria BConsulting, l’estudi d’innovació Haiku, la tèxtil Cooking Labs i el centre de recerca Cetemmsa. Innovalley també realitza recerca amb la Stanford Universtiy i ven els seus productes a través del web www.innovalley.us.

Xavier Verdaguer també ha fundat al Silicon Valley de Califòrnia l’empresa de desenvolupament de software Seven4seven i el Centre de Creativitat Imagine per a la generació d’idees disruptives que canviïn el món i per canviar la vida de les persones que participen en la creació d’aquestes idees.

Xavier Verdaguer també és International partner de Barcelona Global, membre del San Francisco-Barcelona Sister City Committee, Soci-inversor de l’acceleradora Conector, Mentor i jurat de Wayra, Mentor i Jurat d’Emprendedor XXI, Membre d’honor Inlea Foundation, Board Member de Moebio, impulsor d’Iniciador Silicon Valley, Membre de la comisió d’innovació i recerca de l’Ajuntament de Barcelona, membre de l’equip de Bworld i conseller de múltiples empreses d’ innovació.

Xavier Verdaguer inicia a l’any 2013 la seva activitat com a inversor a través de Lanta Digital Ventures, un fons d’inversió d’emprenedors per a emprenedors.

Xavier Verdaguer és professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, propietari de varies patents de tecnologia, autor de múltiples articles de recerca i manté convenis de transferència de tecnologia amb varies universitats. El primer invent de Xavier va ser un pluviògraf amb el que, amb 12 anys, guanyà el concurs “Joc de Ciència” de TV3. Xavier Verdaguer figura en el llibre “Personatges de Cataluña” del 2009 i ha sigut premiat com a millor jove emprenedor creatiu del 2010 per la JCI.

Aire fresc i emprenedoria en estat pur!

Les seves respostes al nostre Súper Qüestionari són:

Quan jo era petit volia ser

Inventor

Actualment sóc

“Inventor”

Quin fet, moment o pensament et va canviar la vida

Un problema de salut que vaig tenir al 2008.

ps: http://www.xavierverdaguer.com/2009/12/cumplea%C3%B1os-feliz.html

Un color

Groc

Un somni

Que es compleixin els somnis de tots els Dreamers

Una cançó

Fix you. Coldplay

Un moment de felicitat

Cada matí quan esculleixo i publico un “supertramp” (moment de felicitat que algú anònim m’ha enviat) https://www.facebook.com/supertrampspage

Defineix la paraula emprenedor

Algú que té somnis i lluita per fer-los realitat.

Una frase que t’hagi marcat positivament o amb la que et sents identificat o que et faci tenir bones sensacions

Life is about the people you meet and the things you create with them. (hoolstee manifestó)